Dotazy ohledně výtahu

01.11.2017 18:50

 K opakovaným dotazům ohledně možnosti vybudování výtahu nutno připomenout bod 3.e zápisu ze shromáždění konaného dne  31. 1. 2017, ve kterém jsou uvedeny podmínky, jejichž splněním je podmiňováno vyslovení souhlasu se záměrem vybudování výtahu. Většina členů předběžně dospěla k názoru, že souhlas s vybudováním výtahu bude možné vyslovit jestliže:

1) Po realizaci opravy fasády a dalších nezbytných oprav společných částí domu (např. pořízení vodoměrů pro každou jednotku) bude mít společenství k dispozici dostatečný objem finančních prostředků, takže za účelem úhrady vybudování výtahu, ani z jiných důvodů, nebude potřebné, aby SVJ uzavřelo smlouvu o úvěru.

2) Součástí projednávaného návrhu na pořízení výtahu bude stanovení způsobu jeho financování, a to též určení podílu jednotlivých členů na této investici a na hrazení nákladů na budoucí provoz výtahu.

3) V době rozhodování o záměru vybudovat výtah nebude mít SVJ z titulu hrazení zálohového příspěvku do tzv. fondu oprav žádné pohledávky za členy SVJ (případně jejich právními předchůdci), a to včetně reálného uhrazení též takových pohledávek, které je podle zákona možné pokládat za promlčené.

4) Bude již dokončena stavební činnost způsobilá poškodit nově vybudovaný výtah, konkrétně přeměna nebytové jednotky ve III. nadzemním podlaží na jednotky bytové, kterou podle dosavadních informací Městská část Praha 1 zamýšlí nechat dokončit nové vlastníky rozestavěných jednotek.

Ke zmíněnému bodu bylo usneseno: Shromáždění konstatuje, že uvedené podmínky pro realizaci výtahu nejsou splněny. Výtah bude řešen až po splnění těchto podmínek.

 

—————

Zpět